Justin Williams Royalsin juoksuhyökkäykseen

Loukkaantuneen Jacquise Lockettin korvaaja löytyi läheltä, sillä saman Kentucky State Thorobreads’in yliopistojoukkueessa loisti myös Justin Williams. Siinä missä Lockett on kookas ja vahva voimajuoksija, Williams on monipuolinen ja ketterä, vaikeasti taklattava keskushyökkääjä. Pikahälytyksellä Vaasaan saapunut Williams on tovin ollut pelaamatta lajia, mutta pitänyt itsensä kovassa kunnossa.

 

Loukkaantunut Jacquise Lockett ja Justin Williams muodostivat Kentucky Statessa tehokkaan hyökkäyskaksikon.

”Valmentajat ottivat yhteyttä, ja tarjosivat mahdollisuutta pelata taas amerikkalaista jalkapalloa, ja tietysti halusin käyttää tämän mahdollisuuden.”

”Olin neljän vuoden ajan aloittava keskushyökkääjä high schoolissa, ja neljän vuoden ajan yliopistossa. Vaikka minua ei varattu NFL:ään, pääsin varaamattomana sopimuspelaajana Atlanta Falconsin leirille. Siellä valitettavasti hommat jäivät kesken, kun loukkaannuin aika aikaisessa vaihesssa leiriä.”

Williams saapui Vaasaan keskellä viikkoa, ja oli heti ensimmäisissä harjoituksissa torstai-iltana. Floridasta kotoisin oleva Williams on ensimmäistä kertaa Suomessa, ja ymmärrettävästi ihmeteltävää on riittänyt. Amerikkalainen jalkapallo on kuitenkin samaa kaikkialla maailmassa, ja yhteinen sävel löytyi nopeasti Royalsin riveissä.

”Tunsin entuudestaan muutaman eurooppalaisen pelaajan, mutta Suomesta tiesin vain sen, että täällä on yksi Euroopan kovimmista liigoista. Olen vasta ensimmäisissä harjoituksissa tänään, mutta olen yllättynyt tasosta ja tekemisen laadusta, ja kanssapelaajat sekä valmentajat ovat antaneet paljon perspektiiviä lajiin Euroopan tasolla.”

 

Suomesta mies ei ollut juurikaan kuullut aiemmin. Kun puhe kääntyi suomalaisiin brändeihin, alkoi Williamsin silmäkulmat nousta eri tavalla.

”Angry Birds? I love Angry Birds! Onko se suomalainen peli? En tiennytkään. Olen sitä pelannut todella paljon. Ja Nokia, sekin on suomalainen yritys? Darude – Sandstorm? Nyt kyllä huijaat minua! Keskiyön aurinko? Siis onko täällä keskikesällä yhtä valoisaa kuin päivällä? Se on pakko nähdä!”

Kun palataan takaisin itse lajiin, näkee Williams tuovan paljon uutta Royalsin hyökkäykseen. Monipuolisuus paistaa läpi miehen tekemisestä ja lajihistoriasta.

”Pystyn juoksemaan keskeltä, pystyn juoksemaan ulkoa, pystyn pelaamaan laitahyökkääjänä ja ottamaan palloja kiinni,

ja olen myös pelannut pelinrakentajana ja voin heittää palloa itsekin. Olen dynaaminen pelaaja kaikessa tekemisessä.”

Valmistautuminen torstaina 10.5. alkavaa Vaahteraliigakautta ajatellen on aikana lyhyt. Williams kiitteleekin joukkuetovereita paljon saamastaan opastuksesta. Kausi alkaa heti kovimmalla mahdollisella tavalla, kun vastaan asettuu hallitseva Suomen Mestari, Helsinki Roosters. Tätä ottelua Williams odottaa jo innolla.

”Mikä sen parempi tapa aloittaa kausi, kuin mestaria vastaan. Pääsemme heti mittaamaan tasomme, ja ainakin itse pidän pelata mahdollisimman kovaa vastusta vastaan, kun siinä saa ulosmitata oman potentiaalinsa. Vähän meinaa olla jalat tukossa vielä matkustuksen jälkeen, ja uni ei ole tullut vielä kunnolla, ja pitkän pelitauon jälkeen on vielä ollut vaikeaa totutella jenkkifutiksen tempoon, vaikka olenkin itseäni kunnossa pitänyt.”

Vaikka Joakim Jakobsson lopetti viime kauteen, #34 tulee tälläkin kaudella olemaan yksi Royals-hyökkäyksen kulmakivistä, sillä tämän pelinumeron Williams itselleen otti.