Juniorit

Amerikkalainen jalkapallo on palloilulaji, jossa junioreilla on kentällä 5-11 pelaajaa ikäluokasta riippuen. Lajin pelaamisen voi aloittaa 7-vuotiaana, mutta myöhemminkin ehtii mukaan. Amerikkalainen jalkapallo on kontaktilaji, joka on tehty lapsille ja nuorille turvalliseksi suojavarusteilla ja erityissäännöillä (Esim. Paino- ja ikärajat). Royals Juniorsin tavoitteena on tarjota lapsille monipuolista liikuntaa edullisesti ja harjoittelemmekin lajitaitojen lisäksi myös perusliikuntataitoja kuten hyppäämistä, heittämistä, juoksemista ja kehonhallintaa. 

Yhteystiedot

 

Junioripäällikkö: Susanna Tuovinen

 

Sposti: juniorit (ä t) royals.fi

U9

U11

U13

U15

U17

U20

West Coast Vikings ry:n amerikkalaisen jalkapallon juniori-, kehitysjoukkue- ja edustusjoukkuetoimintaa yhtenäistetään. Nykyisellään edustusjoukkue Wasa Royals on toiminut omalla erillisellä Royals-profiilillaan ja juniori- sekä kehitysjoukkuetoiminta omina erillisenä osinaan Vikings nimen alla. Kaikki nämä kolme osaa ovat kehittyneet nyt sille tasolle, että niistä on mahdollista koota yhtenäinen, katkeamaton polku aina U9 ikäluokasta edustusjoukkueeseen asti. Tämä ei ole ollut mahdollista ennen kuluvaa syksyä ja tulevaa kautta.

Näytä lisää

Nyt kun pelaajapolku on mahdollinen, niin samalla seura yhtenäistää myös ulkoista olemustaan siten, että tulevalle kaudelle juniorijoukkueet vaihtavat nimekseen Royals U9, Royals U13 jne. Kehitysjoukkue, mikä toimii väliportaana junioreiden ja edustusjoukkueen välillä on nimeltaan Roayl A´s (athletics). Peliasuissa tulevaa muutosta ennakoitiin jo kuluneella kaudella ja jatkossa Vikingsin laivaston siniset sävyt jäävät, jos ei unholaan niin ainakin tauolle. Myös verkkosivujen osalta on odotettavissa yhtenäistämistä.

Seuran amerikkalaisen jalkapallon toiminta on nyt kasvanut lähes täyteen laajuuteen. Lajiliiton pyörittämästä sarjatarjonnasta puuttuu edustus enää naisten sarjassa. Tytöille ei ainakaan toistaiseksi ole tarjolla omia juniorisarjoja, mutta he voivat pelata sekajoukkueessa aina U15-ikäluokkaan asti, joten tytötkin ovat tervetulleita mukaan. Aika näyttää koska Vaasaan saadaan myös oma naisten joukkue.

Jenkkifutisjunnuja seurassamme on tällä hetkellä n. 70. Junioreiden kilpailutoimintaa on seurassamme tarjolla kuudessa eri ikäluokassa ja nämä kuusi ikäluokkaa jakautuu kolmeen eri harjoitusryhmään. Tämä tarkoittaa keskimäärin reilua kymmentä pelaajaa per ikäluokka. Onkin tärkeää huomioida, että useimmat juniorit pelaavat otteluita kahdessa eri ikäluokassa. Tämä tapahtuu lajiliiton sääntöjen puitteissa ja henkilökohtaisten edellytysten (ikä, koko, lajikokemus, oma halu jne.) perusteella siten, että juniori pelaa oman ikäluokkansa lisäksi otteluita joko ns. yli-ikäisenä alemman ikäluokan kanssa tai nuorempana ylemmän ikäluokan kanssa.

Lähtökohtana on, että kaikki juniorit pääsevät pelaamaan oman ikäluokkansa otteluita, mutta jos jossain ikäluokassa on vähän pelaajia, niin se tarvitsee täydennystä sekä alhaalta, että ylhäältä. Koska tilanne on sama lähes jokaisessa Suomen jenkkifutisseurassa, niin asia on huomioitu sarjasäännöissä ja ohjelmissa ja ne on suunniteltu siten, että säännöt toisaalta mahdollistavat ikäluokkien väliset siirtymiset ja toisaalta suojaavat pelaajia epäsuhtaisilta vastustajilta. Fyysisessä palloilulajissa junioreilla koko ja pelikokemus on iän ohella erittäin merkittävä tekijä, kun mietitään pelaamiselle sopivia ikäluokkia. Juniori ei voi esim. pelata otteluita oman ikäluokkansa lisäksi, sekä nuorempien, että vanhempien kanssa. Kaikessa toiminnassa huomioidaankin pelaajienturvallisuus ja tässä merkittäviä tekijöitä ovat harjoittelu ja henkilökohtaisten edellytysten huomiointi.

Ottelumäärät sarjoissa ovat myös varsin rajallisia, joten siitäkin syystä on mielekästä pelata kahden eri ikäluokan sarjassa, jotta otteluita kesään saa mielekkään määrän, eikä muutaman ottelun väliin jääminen tarkoita puolen kauden missaamista. Jos oman ikäluokan ottelut päättyvät heinäkuussa ei se suoraan tarkoita kauden päättymistä, vaan toisen ikäluokan ottelut (ja harjoitukset) todennäköisesti vielä jatkuvat. Sama toimii tietysti toisinkin päin eli jos oman ikäluokan ottelut alkavat vasta loppukesällä, niin toinen sarja missä voi myös pelata, alkaa varmasti aiemmin.