Jacquise Lockettista Royalsin uusi RB

Wasa Royalsin uusi päävalmentaja Dan Grass,  tuo mukanaan luottokeskushyökkääjänsä Jacquise Lockettin (189 cm ja 105 kg). Lockett on kouluvuosinaan pelannut Div II tason Kentucky State Universityssä. Miehen uran kovimpiin meriitteihin kuuluu kaksi valintaa konferenssinsa ykköstähdistöjoukkueeseen sekä pääseminen NFL-joukkue Washington Redskinsin Rookie Mini Campille. Lockett on myös pelannut Grassin alaisuudessa semipro-joukkue Thoroughbredsissa ja sieltä he suuntaavat Kuninkaallisiin.

Viisi kautta Royalsin juoksun ytimessä toimi kaksikko oman  Jakobsson-Suoste. Tuo kaksikko oli nostamassa Royalsia II-divisioonasta aina SM-finaaliin eli Vaahteramaljaan asti. Nyt kaksikosta toinen on poissa, kun Jakobsson jätti pelikentät viime kauden päätteeksi. Tämä asetelma laittoi Royalsin hyökkäyksen uusiksi, sillä kotimaisia Vaahteraliigatason kesksuhyökkääjiä ei ihan joka oksalla kasva. Niitä on kyllä Kuningaskunnassakin kasvamassa ja uusia vastuunkantajia on tulossa, mutta valmista aisaparia ei Suosteelle Vaasasta vielä löytynyt. Mm. nuoret Niko Mäenpää ja Lauri Saari ovat potentiaalisia, mutta he löysivät itsenä viime kaudella Vaahteramaljan aloituskokoonpanossa itsensä tukimiehen paikalta, joten nähtäväksi jää kummalta puolelta palloa he ensi kesänä itsensä löytävät. Vastaavasti puolustuksen linjassa ja tukimiehenä pelannut Benjamin Snåfs saattaa kokeilla siipiään juurikin Jakobsonilta vapautuvalla blokkaavan keskushyökkääjän tontilla.  Royals press ei näistä asioista kuitenkaan päätä ja hyvä niin, vaan se vastuu kuuluu mm. HC Dan Grassille ja soppaa saattaa lisäksi sekoittaa, Lockettin kyky pelata myös tukimiehenä. Kevät ja alkukesä kuitenkin viime käydessä näyttää, kuka milläkin pelipaikalla vastuuta saa.

Sitten takaisin Royalsin uuteen keskushyökkääjään eli RB Jaquise Lockettiin. Lockett on osallistunut Redskinsin Rookie Mini Campin jälkeen myös sopimuksettomille pelaajille tarkoitetulle leirille, jossa nämä saavat osoittaa osaamistaan ja joukkueet vastaavasti voivat katsastaa potentiaalisia pelaajia. Lockettia kohtaan olivat kiinnostusta osoittaneet ainakin Kanadan Liigan (CFL) joukkue sekä NFL joukkue Green Bay Packers, mitään varsinaista sopimusta ei kuitenkaan syntynyt ja Lockettin täytyi etsiä uusia vaihtoehtoja peliuran jatkolle. Euroopasta kiinnostuneita on löytynyt ainakin Puolasta ja Saksasta, mutta lopulta sopimus syntyi Royalsin kanssa ja HC Grassilla oli suuri merkitys sopimuksen syntymisessä.

Royal press tavoitti Jacquise Lockettin ja mies kertoi hieman taustastaan ja tunnelmistaan Suomessa pelaamisen suhteen seuraavaa, ”Vietin lapsuuteni pienessä Fultonin kaupungissa. Ei enempää kuin 3 000 asukasta ja yhdet liikennevalot. Nyt olen jälleen takaisin Fultonissa. Asuin aikaisemmin Frankfortissa Kentuckyssa, mutta ajomatka lasten luo Fultoniin oli liian pitkä. Olen todella kiintynyt perheeseeni, annan paljon heidän puolesta ja kannan vastuuta lapsistani. En tunne yhtään Suomessa olevaa pelaajaa tai valmentajaa, mutta toivottavasti tämä muuttuu pian. Haluan mahdollisuuden oppia tuntemaan kaikki pelaajat ja koko valmennusryhmän. Enkä halua pelkästään tutustua vaan toivon, että meistä tulee perhe, sillä ei ole mitään parempaa kuin se veljeys mikä parhaimmillaan vallitsee ryhmässä, joka suhtautuu lajiin yhtä suurella intohimolla kuin sinä itse.

En tiedä myöskään Suomesta mitään. En tiedä onko siellä kylmä tai kuuma tai mitään muutakaan. Tiedän vain sen, että olen kiitollinen, että saan mahdollisuuden päästä taas pelaamaan. Rakastan ajatusta siitä, että pääsen pois Yhdysvalloista. Euroopassa pelaamisesta ajattelen, että sinne lähtee koko ajan paljon pelaajia ja he menestyvät siellä. Olen kuullut että sarjat ovat erittäin kilpailullisia, koska ihmisillä on sama nälkä ja tahtotaso kuin itselläkin .Coach Dan Grass on tämän mahdollisuuden takana. Hän on sanojensa mittainen mies. Hän sanoi, että jos pelaan hänen semi-projoukkueessaan, niin hän laittaa asioita tapahtumaan. Hän toden teolla toi minua esiin ja iso kiitos hänelle siitä. Haluankin Suomessa ja Vaasassa tutustua ympäristöön ja kokea uusia asioita. Aion myös tutustua pelaajiin ja valmennukseen, sillä hyvä keskinäinen kemia voi viedä jenkkifutiksessa joukkueen pitkälle. 

Collegen kotiinpaluu-ottelu Fort Valleyta vastaan on ollut toistaiseksi ikimuistoisin otteluni. Siinä ottelussa tiesin, että voin tosiaan pelata enkä pelkästään pelata vaan pelata menestyksekkäästi. Ihmiset eivät yleensä tiedä sitä, että olin alun perin puolustuksen pelaaja, mutta lukiojoukkueemme kärsi pelaajapulasta ja minun piti ottaa vastuuta myös hyökkäyksessä. Olinkin lukiossa hyvä myös keskushyökkääjänä, mutta college-tasolla minun piti tosissaan yrittää pärjätä siinä ja tiesin, että ottelu Fort Valleytä vastaan antoi minulle sen mahdollisuuden. 

Redskinssien minicampillä oli todella hienoa. Oli uskomaton tunne, kun sai olla osa jotain mihin et ole tottunut. Tunnelma oli aivan mahtava. Se on samalla myös hermoja raastavaa, koska haluat osoittaa, että olet hyvä yksilö joukkueeseen, mutta mahdollisuutesi näyttöihin ovat rajalliset. Minusta tuntui etten saanut täyttä mahdollisuutta osoittaa osaamistani ja taitoani, mutta oli ok edes päästä sinne asti. Kun tulee sieltä mistä minä tulen, niin jo sinne asti pääseminen oli unelmien täyttymys. Semi-prokin oli aika hyvää. Minusta tuntuu, että jos jotkut pelaajat olisivat olleet sitoutuneempia niin olisimme olleet menestyksekkäämpiä. Nautin silti joka hetkestä. Dan Grass antoi mahdollisuuden päästä taas pelaamaan. Koulun jälkeen kärsin masennuksesta vain siksi, etten osannut sopeutua elämään ilman jalkapalloa ja hän antoi minulle mahdollisuuden tulla taas mukaan ja olen sen johdosta hänelle ikuisesti lojaali.”

Ennen kuin yhtään yritystä on vielä pelattuna, niin yksi asia on varmaa ja se on se, että lähes 190 senttinen ja yli satakiloinen Lockett tuo Royalsin  juoksuhyökkäykseen ennen näkemätöntä kokoa ja onkin äärimmäisen mieleenkiintoista nähdä mitä Lockett tulee kesällä saamaan pallo kainalossa aikaan.