Iso voitto Hämeenlinnassa.

Wasa Royals voitti lauantaina pelatussa trilleriottelussa sarjakakkonen Hämeenlinna Huskiesin luvuin 24 – 27 (18 – 17) ja nousi itse tuolle himoitulle paikalle. Todella tiukassa taistelussa joukkueet tekivät pistesuorituksia vuorotellen ja johdossa oleva joukkue vaihtui huikeat seitsemän kertaa. Royals kuitenkin aloitti ja lopetti pisteiden teon ja näin se oli päätösvihellyksen hetkellä johdossa ja nappasi kullankalliit kaksi sarjapistetä Vaasaan.

Mikäli Huskies olisi kamppailun voittanut olisi tämän jutun otsikko ollut ”Huskiesin Runner ja omat virheet veivät voiton Kuninkaallisilta”. Huskiesin laitahyökkääjä Roman Runner (5 kiinniottoa, 164 jaardia) oli ottelussa liekeissä tehden tukun maagisia koppeja sekä kaksi TD:tä ja napaten yhden syötönkatkon. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä Kuninkaallisten riveistä löytyi vielä kovempi kaveri ja hän on koko Vaahteraliigan ykköslaitahyökkääjä #13 RJ Long. Long eteni 7 kiinniotolla huimat 210 jaardia, teki 2 TD:tä ja koppasi lisäksi ratkaisevaksi jääneen lisäpisteyrityksen kiinni.

#13 RJ Long on Vaahteraliigan ykköslaituri

Vaikka Longin ansiot ovat kiistattomat niin oli kyseessä kuitenkin koko joukkueen voitto.  QB #12 Sottilare esitti huippuotteita, WR #88 Doubitski väläytti osaamistaan ja teki mm. viimeisen ratkaisevan blokin RJ:n loppuhetkien ratkaisu TD:ssä. CB #21 Rufail Khalifa piti Runnerin useasti aisoissa, vaikka mies kovat tehot saikin aikaa. Tilanne huippulaituria vastaan on todella haastava, sillä Huskiesin pelitaktiikalla sinun pitää peittää kaverisi käytännössä neljä kertaa neljästä, mikäli haluat pysäyttää heidän etenemisensä. WR #8 Spencer Cutlan oli myös jälleen mies paikallaan, eikä WR #19 Jussi Kaaskaan jäänyt taaskaan (toim. huom. ”oli pakko”;) ilman pitkää kiinniottoa. LB #4 Chris Young oli jälleen kentän ykköstaklaaja. Keskushyökkääjä #40 Suoste onnistui lopussa kuluttamaan kelloa hyvillä juoksuilla. Nuori tulevaisuuden kasvo #27 Niko Mäenpää pysäytti Lesterin palautuksen, ja vaikka DL #9 Efe Evwaraye ei tällä kertaa aivan ehtinyt säkityksiin asti, niin vastustajan pelinrakentajan Stan Bedwellin iholle hän pääsi useammankin kerran luomaan merkittävää painetta (ns. QB hurry) jne. jne. Toiset huippusuoritukset ovat näkyvämpiä ja osaltaan merkittävämpiä kuin toiset, mutta näin tiukassa taistossa jokainen onnistuminen oli ratkaisevan tärkeä.

Toisen onnistuminen on joukkueurheilussa yleensä toisen epäonnistuminen ja niin oli usein lauantaina Hämeenlinnassakin. Royals ei missään nimessä tehnyt ottelua itselleen helpoksi. Kaksi annettua syötönkatkoa Huskiesin nollaa vastaan. Tilanteessa 4. ja 23 jaardia uusiin, ”annettiin” vastustajan päästä uusiin yrityksiin. Johtoasemassa 1. yrityksellä 49 sekuntia ennen puolia-aikaa valitaan heittopeli omalta 4. jaardin viivalta ja tuloksena linjamiehen kiinnipito ja oma maali. Yhteensä 15 rangaistusta, joilla palloa siirrettiin Royalsia vastaan yhteensä 113 jaardia. Tässä muutama poiminta tilanteista, mitkä viimeistään pitivät kamppailun tiukkana ja mistä olisi varmasti jossiteltu ellei niitä olisi lopulta olisi pystytty paikkaamaan riittävän menestyksekkäästi. Vastaavasti Huskies varmasti tuskailee kolmen 40+ jaardisen annetun heitto TD:n kanssa. Etenkin RJ Longin viimeisessä ja ottelun lopulta ratkaisseessa 48 jaardisessa Long taituroi vapaaksi aikamoisen ruuhkan keskeltä. Royals myös onnistui kahden lisäpisteen yrityksessä, millä se siirtyi ratkaisuhetkillä 7 pisteen johtoon ja Huskies vastaavasti epäonnistui leipälajissaan, kun sillä olisi ollut mahdollista siirtyä onnistuneella lisäpistepelillä pisteen takaa-ajoasemasta pisteen johtoon vain hetkeä myöhemmin.

Royalsin päävalmentaja John Booker

Royalsin päävalmentaja John Booker näki etenkin rangaistusten suuren määrän kriittisenä tekijänä jatkoa ajatellen, ”Pelisuunnitelmamme oli hyökkäyksen puolella heittää palloa, jotta juoksu aukeaisi ja puolustuksessa lähdimme rajoittamaan isoja pelejä. Hyökkäyksessä teimme muutamia virheitä, mutta toteutimme suunnitelmaa suhteellisen hyvin. Puolustuksessa teimme kriittisiä virheitä, mitkä johtivat suureen määrään rangaistuksia. Nuo rangaistukset pitivät Huskieshyökkäyksen liikkeessä ja päästivät heidät pisteiden tekoon. Tämä pitää korjata tai se maksamaan meille ottelun.” Booker päättää ja viittaa mitä ilmeisemmin tulevaan Butchers kamppailuun.

Yhtä kaikki sarjapisteet saa se joka johtaa päätösvihellyksen hetkellä ja jälleen tuo joukkue oli Wasa Royals. Kyseessä oli jo toinen voitto todellisesta trilleristä. Edellinen jännitysnäytelmä nähtiin Porvoossa, kun Royals voitti Butchersin viimesekuntien TD:llään luvuin 14-19. Tästä tilanteesta onkin hyvä jatkaa kohti runkosarjan neljää viimeistä ottelua. Niistä ensimmäinen on jo tulevana torstaina eli 27.7., kun juuri Porvoon Buthers (6-3) saapuu Vaasaan ja Kaarlen kentälle haastamaan Royalsin (6-2) runkosarjan kakkostilan ja kiinnityksen välierien kotietuun. Jännitettävää siis riittää Royalsilla on allaan nyt kaksi kovinta päänahkaa (Roosters ja Huskies) kolmesta mahdollisesta. Pystyykö Royals nappaamaan myös sen kolmannen eli Butchersin? Se selviää Kaarlen kentällä torstaina 27.7. klo 18.30 alkaen.