Iso ottelu Hämeenlinnassa

Wasa Royals (5-2) matkaa tulevana lauantaina eli 22.7. Hämeenlinna Huskiesin (6-2) vieraaksi. Ottelun panoksena on jälleen runkosarjan toinen sija. Roosters voitollaan Royals nousi jo kakkoseksi, mutta huilivuoronsa aikana se putosi tiukasssa sarjassa jälleen sijalle neljä (toki siis yhden ottelun tasoituksella). Molemmille joukkueille voitto välierien kotietua ajatellen on elintärkeä, joten panosta riittää. Huskies voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen Vaasassa, mutta onneksi Royalsin otteet ovat tuon tappion jälkeen parantuneet huomattavasti. Ennakkosuosikkia on tällä kertaa mahdoton nimetä, joten luvassa on todella jännittävä kamppailu.

Roostersottelun sankari Efe oli vaarallinen myös Huskiesia vastaan.

Jos jotain sormituntumaa hakee ja ottelun ennakkoasetelmia arvioi Kuninkaanlinnasta katseltuna, niin Royalsin otteet ovat olleet iloisen nousujohteisia ja vastaavasti Huskiesin murskaava kauden aloitus on osoittanut laantumisen merkkejä. Edellisen kohtaamisen jälkeen Huskies hävisi ensin Roostersille, sitten Butchersille ja voitti vain niukasti Crocodilesin. Viimeisimmässä ottelussaan maanantaina Trojansia vastaan Huskies kuitenkin osoitti jälleen voimansa ja kaatoi Turun selkeästi. Samalla poistuivat epäilyksen varjot Roman Runnerin pelikunnosta. Mies on ollut vähällä vastuulla viime aikoina, mutta Turussa hän oli jälleen omassa elementissään, joten pelaajiston osalta ei Huskeis Royalsille ainakaan anna tasoitusta. Royals on vastaavasti Huskies ottelun jälkeen kaatanut tiukasti Butchersin, selkeästi Saintsin ja hienosti Roostersin. Joukkueiden kuntopuntarit eivät kuitenkaan tarkoita vielä sitä, että Royals lähtisi otteluun suosikkina vaan sitä, että edellisen kohtaamisen selkeä 6-34 tappio on mahdollista kääntää voitoksi.

Mikäli Huskies ei anna tasoitusta pelaajiston osalta, niin ei sitä tee myöskään Royals. Edellisessä kohtaamisessa Royalsin hyökkäys eteni hyvin, mutta oli surullisen tehoton maalien viimeistelyssä. Nyt maalinteon haasteiden ratkaisemiseksi on pelinrakentaja Justin Sottilarella aimo kasa uusia huippuluokan palasia, sillä edelliskerrasta poiketen nyt hänellä on rinnallaan myös RB #34 Joakim Jakobsson, WR #8 Spencer Cutlan, WR #7 Aappo Saloranta ja tuoreimpana lisäyksenä DB/WR #6 Nicholas Peterson. Puolustuksessa tällä kertaa mukana on myös DB #33 Stacey Thomas. Peterson pelasi kaudella 2016 Royalsissa, mutta palasi kuluvalle kaudelle Ruotsin pääsarjaan ja Uppsala 86ersiin. Ruotsin sarja päättyy kuitenkin heinäkuun alussa ja näin ollen mies jatkaa nyt kauttaan Vaasassa.

Royals Press tavoitti voiton nälkäisen ja motivoituneen Nickon ja mies kertoi kuluneesta kaudesta seuraavaa, ”On aina mahtavaa pelata kotikaupungissa. Tottakai kaipasin Vaasan pelikavereita, mutta oli kyllä hienoa olla takaisin kentällä kaikkien Uppsalan riveissä. Joidenkin kotikaupungin kavereiden kanssa olen pelannut yhdessä 11-vuotiaasta asti. Royalsin ja 86ersin vertaaminen on muutenkin hankalaa. Molemmat on hienoja joukkueita ja molemmissa on hienoja yksilöitä, joihin on ollut ilo tutustua. Minusta tuntuu, että Royals on kehittynyt paljon viime vuodesta. Olemme löytäneet identiteettimme ja olemme valmiita tuomaan mestaruuden Vaasaan. Kautemme Ruotsissa 86ersin kanssa oli erittäin pomppuinen ja se päättyi aiemmin kuin halusimme (runkosarjan 4. sija ja karsiutuminen välierässä toim. huom.). Tämän takia olen entistä nälkäisempi metsästämään mestaruutta. Kun kauden jälkeen sain mahdollisuuden tulla takaisin Vaasaan en epäröinyt hetkeäkään.”

 

 

Välierien kotietua ajatellen pelin henki on kokonaisuudessaan seuraava Royals (5-2), Huskies (6-2) ja Butchers (6-3) taistelevat kynsin hampain Vaahteraliigan välierien kotiedusta eli runkosarjan kakkospaikasta. Keskenään joukkueet pelasivat ensimmäiset ottelut suloisesti ristiin, eli Vaasa hävisi Huskiesille, mutta voitti Porvoon ja Porvoo puolestaan voitti Huskiesin. Tässä kamppailussa Royalsilla on nyt kuitenkin etu, koska se voitti sarjakärki Roostersin, mille sekä Huskies, että Butchers hävisivät. Selvää kuitenkin on, että se, joka tästä kolmikosta pystyy voittamaan molemmat kilpakumppaninsa eikä notkahda sarjan hännille jääneitä Crocodilesia, Saintsia tai Trojansia vastaan saa ja ansaitsee kakkospaikkansa. Jokerikorttina ovat kuitenkin Roosters kamppailut, josta Royals jokerin käteensä jo sai ja vastaavasti Butchers hyvästä alusta huolimatta jäi ilman omaansa, mutta kuinka aikanaan Hämeenlinnalle. Äärimmäisen tiukkaa taistelua on siis luvassa koko loppukaueden ja Royalsilla on edessään toinen iso ottelu jo torstaina 22.7. kun Vaasaan saapuu Porvoon Butchers.