Huskies vei voiton Kaarlella

Wasa Royals (2-2) ei esittänyt kauan odotetussa, kauden ensimmäisessä Kaarlenkentällä pelaamassaan kotiottelussa parasta osaamistaan, vaan hävisi Hämeenlinna Huskiesille (4-0) 34-6. Royalsin puolustus pelasi hyvän ottelun, mutta ei onnistunut vaikeista kenttäasetelmista urotekoihin. Kuvaavaa on, että Huskies eteni syötänkatkoistaan lähes yhtä paljon kuin hyökkäysvuoroillaan. Jos katsoo vain tilastoja, ilman tulosta, niin jälleen Royalsin hyökkäys oli vahvoilla. Roosterstappiossa se oli tasoissa tai hieman takana, mutta Huskiesia vastaan se oli selkeästi edellä, muilla osa-alueilla (edetyt jaardit, uudet yritykset), paitsi siinä tärkeimmässä eli pistesuorituksissa. Tässä valossa paremmasta joukkueesta ei lauantai-iltapäivässä jäänyt epäselvyyttä. Mikäli Royals haluaa vuorostaan varastaa pisteet Hämeenlinnassa, niin etenkin hyökkäyksen on saatava pelinsä kuntoon.

Ottelun ensimmäinen neljännes oli Royalsin hyökkäykselle suhteellisen vaikea, mutta toisen neljänneksen alkuun se pääsi ensimmäistä kertaa niin sanotulle Red-Zonelle eli alle 20 jaardiin päähän vastustajan maalista. Alue, mistä pitäisi saada pistesuorituksia, joko potkumaali tai TD. Meno kuitenkin hyytyi kolmeen epäonnistuneeseen heittoon ja yhteen jaardin arvoiseen onnistumisen. Syvältä omalta alueelta lähteneen Huskies hyökkäyksen Royalsin puolustus pystyi pysäyttämään ja seuraava Royalsin hyökkäys alkoi omalta 30 jaardin viivalta ja sen loppu alleviivasi Royalsin hyökkäyksen tämän hetken haasteet. Royals hyökkäys eteni aina 1. yritys ja viisi jaardia maaliin -tilanteeseen, mutta päättyi kuusi yritystä myöhemmin (molempien virheiden takia kaksi yritystä uusittiin) Huskiesin Niko Lesterin syötönkatkoon 98 jaardin palautukseen aina Royalsin päätyyn asti. Näin kahden TD:n takamatka repesi kavennuksen sijaan kolmeksi TD:ksi ja ottelu alkoi lopullisesti taipua Huskiesille.

#9 Efe Evwaraye säkittämässä Huskies-pelinrakentaja Stan Bedwelliä (Kuvat: Samppa Toivonen)

Tämän jälkeen Royalshyökkäys vieraili vielä kahdesti aivan Huskiesin maalialueen tuntumassa onnistumatta silti pisteiden teossa. Viidennen kerran Royals pääsi Red-Zonelle, kun molempiin suuntiin urakoinut Royalsin #13 RJ Long otti ensin syötönkatkon ja palautti sen maalialueen tuntumaan. Hetkeä myöhemmin Long rikkoi kuparisen koppaamalla pallon maalialueella tiukassa paikassa. Royals onnistui Red-Zone tilanteissaan kerran viidestä, kun Huskiesin vastaava saldo oli kolme kolmesta. Yhteenvetona voidaan todeta, että maalinteko tökkii ja hyvänä puolena on, se että tilanteita saada luotua. Nyt vain se viimeistely pitää saada kuntoon. Eli ketsuppipurkki -efektiä odotellessa.

Ottelussa oli positiivistä myös #9 Efe Evwarayen onnistunut paluu pelikentille. Efe palkittiin Royalsin parhaana ja jatkossa on varmasti luvassa vieläkin parempaa. Hyökkäyksen osalta palaset ovat olemassa, mutta turhan usein jokin yksittäinen palanen pettää ja näin tulos jää saavuttamatta. Suorittamiseen pitäisi saada varmuutta, ei niinkään uutta tasoa. Seuraavan kerran Royals on tulessa la 17.6. vieraissa Porvoo Butchersia vastaan. Viime kaudella Royals pystyi voittamaan molemmat kohtaamiset ja Butchers jäi lopulta pudotuspelien ulkopuolelle. Kuluvalla kaudella Butchers on esittänyt vahvoja otteita ja on voittanut kolme ensimmäistä otteluaan. Butchers kohtaa vielä tänään ma 12.6. hallitsevan mestarin Roostersin, ennenkuin se lyhyen viikon jälkeen isännöi Kuninkaallisia. Tuolla ottelulla on iso merkitys pudotuspelitaistelua ajatellen ja jos Royals haluaa vielä elätellä toiveita välierän kotiedusta on voitto äärimmäisen tärkeä.