Huskies tulee Kaarlelle

Lauantaina 10.6. klo 15.30 Kaarlenkentällä räjähtää käyntiin todella kiihkeä ja odotettu kamppailu, kun kaksi uuden aallon joukkuetta, Wasa Royals (2-1) ja Hämeenlinna Huskies (3-0) ottavat mittaa toisistaan. Molemmat joukkueet ovat varsin tuoreita kasvoja Vaahteraliigassa. Royalsilla on allaan yksi kokonainen liigakausi ja Huskies on tämän kauden nousijajoukkue. Kummatkin joukkueet ovat myös tehneet kovaa jälkeä ns. alasarjoissa ja nousseet ryminällä aina Vaahteraliigaan asti eikä meno ole hyytynyt liigassakaan. Royals ylsi tulokaskaudellaan välieriin ja Huskies on toistaiseksi ollut voittamaton.

Jos katsotaan historiaa, niin 2013 joukkueet kohtasivat II-divisioonan finaalissa eli Rautamaljassa ja tuolloin Royals oli vahvempi. 2015 vuorossa oli I-divisioonan runkosarja ja tuolloin taas Huskies vei voiton. Kuluvalla Vaahteraliigakaudella joukkueilla on alla kolme ottelua ja ne ovat molemmat kohdanneet ja voittaneet voitottoman Relico Trojansin Turusta ja Seinäjoki Crocodilesin. Huskiesin kolmas ottelu ja voitto tuli niin ikään voitottomasta Tampere Saintsista. Royals vastaavasti hävisi hallitsevalle mestarille Helsinki Roostersille. Näin ollen kuluvan kauden rekordit ovat olleet varsin tasaiset, vaikkakin tilastojen valossa Huskies on hieman edellä. Nyt viimeistään molemmilla joukkueilla on kuitenkin se todellinen näytönpaikka.

Huskies on ollut alkukaudella käytännössä pitelemätön ja Huskiesin pelinrakentajan/päävalmentajan Stan Bedwellin johtama heittopainotteinen Huskieshyökkäys on ollut täysin pitelemätön ja vastaavasti puolustus on päästänyt vain 6 pistettä eli yhden TD:n. Huskies vyöryttänee Vaasaan myös Vaahteraliigan laajimman rosterin. Pelkästään tukimiehiä, joista valita ottelun kokoonpano joukkueelta löytyy 14, kun vastaava luku Royalsilla on 4. Yli 80 pelaajan rosteristaan pelipäivän kokoonpanoon joukkue voi kuitenkin nimetä vain noin puolet. Alkukauden ehdottomat ykkösnimet Huskiesin hyökkäyksessä ovat Bedwellin lisäksi olleet jenkkilaituri Roman Runner, Saksan ja Yhdysvaltojen passin omaava DB Niko Lester sekä belgialainen RB Arkadi Meerschout. Tämä kolmikko, eri kombinaatioilla, löytyy lähes jokaisen Huskiesin hyökkäyksen tilaston kärjestä. Kun Runner ja Lester urakoivat vielä puolustuksenkin puolella, niin on varsin luontevaa arvioida, että tässä on ne miehet, joita kannattaa seurata.

Snåfsin siirtyminen tukimieheksi on sujunut loistavasti

Royalsin hyökkäyksen tilastojen kärkinimiä ovat olleet vaasalaiset RB #40 Tom Suoste ja WR #19 Jussi Kaas sekä jenkkivahvistus WR #13 RJ Long ja britti WR #8 Spencer Cutlan. Puolustuksessa ehdoton kärkinimi on LB #4 Chris Young. Hyvin on noussut esille myös brittiläinen puolustuksen linjamies #92 Rodon Zeqiri sekä Sulvan oma poika, puolustuksen linjasta tukimieheksi siirtynyt #47 Benjamin Snåfs. Benna on pelannut seurassa juniori-ikäisestä asti ja on nyt nousemassa Vaahteraliigassa nimimieheksi. Tämän lupaavan juniorin kasvua liigatason pelaajaksi on ollut hienoa seurata. Liikettä on ollut myös joukkueesta poispäin , sillä kulmapuolustaja Emmanuel Amudengia ei enää tänä kesänä nähdä Kuninkaallisten riveissä. Kaarlenkentällä hänet tosin saatetaan vielä nähdä, mutta minkä värisessä peliasussa, niin se selviää, kun miehen uusi joukkue siirron uutisoi. Royals press toivottaa Emalle hyviä hetkiä uuden organisaation riveissä.

Royalsin kokoonpanon kannalta ehdottomasti mielenkiintoisin ja pulssia nostattavin uutinen on kuitenkin Prinssin

Efe palaa tositoimiin

paluu osa 2. Kyllä! #9 Efe Evwaraye tekee paluun Kaarlenkentälle. Mies on kuntoutunut 100%:sti viime kesän akillesjännevammastaan ja on harjoitellut jo hyvän aikaa joukkueen mukana, mutta nyt edessä on tositoimet ja paluu pelikentälle. Ja mikäs sen parempaa, kuin tehdä se kotiyleisön edessä aurinkoisella Kaarlenkentällä. Efe odottaa todella hyvillä mielin Huskiesin kohtaamista ja omaa henkilökohtaista kauden avaustaan, ”Varsin odottavaisin ja virkein mielin lähestyn tämän viikonlopun ottelua. Sellainen oikeanlainen ’juniori jännitys’ päällä, mikä kertoo siitä, että mieli on oikeassa paikassa. Meidän tehtävä on joukkueena nyt vaan hoitaa valmistautuminen kunnolla ja tehdä tarvittava työ ennen viikonloppua, jotta voimme lauantaina kerätä tehdyn työn hedelmät. Tiedän että joukkue odottaa innolla pelipäivää ja paluuta rakkaan kotiyleisön eteen.” 

 

QB Sottilaren johtamalta heittohyökkäykseltä ei parasta ole vielä nähty.

Royalsin pelinrakentaja #12 Justin Sottilare ei ole vielä saanut Royalsin heittopeliä sellaiseen lentoon, kuin ennakkoon ainakin Royals press odotti, mutta toisaalta kausi on vasta nuori ja samaa mieltä tuntuu olevan myös Sottilare itse, ”Mielestäni prosessi identiteettimme löytämiseksi on siis käynnissä. Ensimmäisissä otteluissa meillä on ollut hieman vaikeuksia, mutta olemme myös nähneet väläyksiä siitä missä haluaisimme olla. Kaikki kiteytyy suoritusvarmuuteen ja siihen, että kaikki 11 pelaajaa saadaan tekemään aina oikeat asiat. Huskiesia vastaan emme aio tehdä mitään erityistä. Jatkamme siitä mitä olemme tehneet alkukauden ja pyrimme korjaamaan pieniä yksityiskohtia, jotta tulemme tehokkaammiksi. Heillä on hyvä puolustus ja he tulevat olemaan kova vastus, mutta uskon, että suorittamalla hyvin suurimman osan yrityksistä olemme hyvissä asemissa ottelun voittoa ajatellen. Henkilökohtaisella tasolla en voi jatkaa pallon menettämistä vastustajalle, joten minun on tehtävä parempia päätöksiä heittojen suhteen.”

Oman mausteensa kamppailuun tuo se, että Royalsilla on edellisen ottelunsa jälkeen 11 päivää aikaa valmistautua kamppailuun, kun Huskiesillä valmistautumispäiviä on ollut vain 4. Huskiesin eduksi voidaan laskea se, että heillä on jo kahden ottelun verran tuntumaa kevätkuntoiseen luonnonnurmeen, kun taas Royals pelannut toistaiseksi vain tasalaatuisella keinonurmella. Kysymykset kuuluukin. Onko Huskies ehtinyt palautua maanantain Trojans kamppailusta? Missä kunnossa on Kaarlenkentän nurmi? Pysähtyykö Huskiesin heittosirkus Kaarlenkentällä vai pystyykö Bedwell kumppaneineen suorittamaan edelleen omalla tasollaan? Pystyykö Huskiesin puolustus pysäyttämään Kuninkaallisen juoksupelin ja Tom Suosteen? Kykeneekö Sottilare voittamaan Bedwellin pelinrakentajien keskinäisessä kamppailussa? Tämä kaikki ja paljon muuta selviää lauantaina 10.6. Portit aukeaa 14.30, peli alkaa 15.30. Liput 10/5€, alle 11 vuotiaat ilmaiseksi. Tulee nauttimaan kesän parhaasta päivästä Kaarlenkentälle!!