Helsinkiin Roostersia kaatamaan

Wasa Royals matkaa maanantaina 29.5. Vaahteraliigan kärkikamppailuun Helsinkiin ja lähtee haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria ja tuoretta Pohjois-Euroopan mestaria. Ottelu alkaa 18.30 ja sen panos on liigan kärkipaikka eli voittaja jatkaa puhtaalla pelillä ja nousee Vaahteraliigan kärkeen. Royals ei valitettavasti saa jalkeille aivan kovinta mahdollista joukkuetta, sillä mm. laitahyökkääjät Doubitski ja Cutlan ovat poissa rivistä. Laidalta löytyy vielä kuitenkin huippuvireinen #19 Jussi Kaas sekä aina vaarallinen #13 RJ Long. Samalla saattaa aueta nuorelle WR #89 Oskari Korkeamäelle näytön paikka.

Jos laitahyökkääjien osalta ollaan kapealla miehityksellä liikkeellä niin hyökkäyksen linjaan tulee lisää leveyttä kun viime kaudella Seinäjoki Crocodilesia edustanut saksalainen 130 kiloinen ja 193 senttinen järkäle #77 Matthias Stockamp liittyy Royalsin pelaavaan kokoonpanoon. Stockamp pelasi keväällä Dauphins de Nice joukkueessa Ranskan liigaa ja hän pelasi siis jo viime kaudella Suomessa ja Seinäjoella, joten Royalsin QB #12 Justin Sottilare, WR #8 Spencer Cutlan sekä OL #79 Riku Alakoskela ovat miehelle tuttuja pelikavereita. Miehen tekemisen taso on myös hyvin selvillä ja on selvää, että hänen liittymisensä joukkueeseen nostaa Kingsguardin suorituskykyä kun kierrätykseen saadaan yksi huippupelaaja lisää.

Stockamp itse kertoo tulleensa joukkueeseen, joka tosissaan taistelee mestaruudesta, ”Minulla oli Suomessa joukkueiden suhteen erilaisia mahdollisuuksia, mutta päätin tulla Vaasaan, koska olin vakuuttunut heidän ohjelmastaan (eli tavasta tehdä asioita). Asiaa auttoi se, että Seinäjoelta tutut Justin, Riku ja Spencer olivat jo tehneet sopimuksen Vaasaan. Tiedän heidän kaikkien haluavan voittaa tänä vuonna mestaruuden. Odotan, että teemme kovaa työtä kehittyäksemme pelaajina ja voittaaksemme kauden lopussa mestaruuden. Voi olla haastavaa liittyä valmiiseen joukkueeseen, mutta muut pelaajat ovat saanet minut tuntemaan itseni tervetulleeksi.”

Royals ja Roosters ovat molemmat pelanneet kaksi Vaahteraliigaottelua ja kohdanneet samat joukkueet, Turun ja Seinäjoen. Molemmilla joukkueilla on vyöllään kaksi voittoa ja Roosterin pistesuhde on 89 tehtyä ja 15 annettua, Royalsin vastaava 71 tehtyä ja 10 annettua. Näiltäkin osin ennakkoon on odotettavissa erittäin tasainen kamppailu. Ottelun ratkaisee se, pystyykö Royalsin puolustus pitämään monipuolisen Roostershyökkäyksen aisoissa. Roosters hyökkäys tunnetaan erittäin muuntautumiskykyisenä eli se pystyy hyödyntämään puolustuksen heikoimpia kohtia. Maanantaina selviää löytyykö niitä Darksidesta. Vastaavasti Royalsin hyökkäyksen on oltava hereillä heti alusta asti ja Kaasin sekä Longin harteilla lepää iso vastuu heittopelissä. On myös erittäin mielenkiintoista nähdä millä eväillä Roosters lähtee pysäyttämään Royalsin juoksupeliä.