HC Dan Grass on vapautettu tehtävistään

Wasa Royalsin johto on vapauttanut yhdysvaltalaisen päävalmentajan Dan Grassin valmennusvelvollisuuksista. Asiaan ei liity mitään suurempaa yksittäistä dramatiikkaa, vaan tilannetta on tarkasteltu kokonaisuutena. Joukkueenjohdon arvion ja pelaajilta saadun palautteen perusteella johtopäätös oli, että Dan Grassillä ei ole enää riittäviä edellytyksiä valmistaa ja johtaa joukkuetta tulevissa otteluissa.

Tästä eteenpäin Royalsin päävalmentajana toimii GM Seppo Evwaraye ja hän vastaa hyökkäyspelaamisesta yhdessä keskushyökkääjien valmentaja Anssi Viirun  kanssa. Puolustuksen koordinaattorina jatkaa edelleen Arthur Tolliver. Seuraavan kerran Royals pelaa ensi sunnuntaina, kun Botniahalliin saapuu Kuninkaallisten vieraaksi  Porvoo Butchers.

Seppo Evwaraye kommentoi tilannetta seuraavasti, ”Päätös vapauttaa päävalmentaja taikka pelaaja työtehtävistään ei ole ikinä helppo. Valmentaja on uhrannut paljon aikaa ja vaivaa joukkueen eteen sekä siirtynyt toiselle puolelle planeettaa. Eihän näiden ikinä toivoisi päättyvän näin mutta nyt täytyi tehdä ratkaisu. Ottelu Helsinkiä vastaan ei sinänsä ollut se joka mursi aasin selän mutta kyllä silläkin oli tekemistä aisian kanssa. Mielestäni emme olleet valmistautuneet otteluun missään muodossa tarpeeksi sekä oli toteutuksemme pelissä todella keskinkertaista. Toki vastassa oli vastustajista se pahin mahdollinen ja jolla oli kaksi kovaa ottelua alla.

Päätös siirtyä eteenpäin Coach Grassistä kypsyi hissukseen viime viikkojen aikana. Huomasin vain asioita joista en pitänyt ja palaute pukuhuoneessa alkoi olemaan vahvaa häntä vastaan. Sen verran olen eri joukkueissa ollut, että tiedän, kun valmentaja menettää joukkueen luottamuksen eväät on syöty. Silloin ei käytännössä jää muuta vaihtoehtoa kuin edetä erilleen. Kiitämme Coach Grassiä kaikesta työstä ja avusta seuraa kohtaan ja toivotamme hänelle menestystä tulevaisuudessa.”