Flashback Friday – VAAHTERALIIGAAN!!!

FlashBackFriday_logo_200pxTällä kertaa Flashback Fridayssa ja Road to Vaahteraliiga –juttusarjan viimeisessä osassa nostetaan esille luonnollisesti se päivä, kun lajiliitto löi Wasa Wa1ld Royalsille Vaahteraliigakenttien pääsylipun kouraan. Royalsin tarina alkoi II-divisioonajoukkueena kevätpressistä 2013. Siihen hetkeen, että Royals sai Vaahteraliigajoukkueen statuksen syksyllä 2015, meni 965 päivää eli hiukan reilut 2,5 vuotta. Tuo kaikki olisi voinut tapahtua vieläkin nopeammin, mutta jälkiviisaana on helppo sanoa, että tehdyt ratkaisut ovat olleet oikeita.

 

Kauden 2013 ja 2014 joukkueista kymmenkunta pelaajaa lähtee Royalsin ensimmäiseen Vaahteraliigakauteen aloittavina pelaajina. Näin ollen noin puolet aloittavasta kokoonpanosta on lähtökohtaisesti oman ohjelman tulosta. Lisäksi sivurajalla on joukko nälkäisiä ja näytönhaluisia pelaajia, jotka taistelevat paikasta aloituskokoonpanossa. Ensimmäiselle Vaahteraliigakaudelleen Royals on hankkinut 10 uutta vahvistusta, joiden tehtävä on nostaa kova runko tasolle, millä menestyminen Suomen huipulla on realismia. Myös valmennus on tehnyt pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä. Valmennusjohto onkin pysynyt käytännössä samana alusta asti. Ainoan poikkeuksen tekee vierailevat huippuvalmentajat sekä puolustuksen koordinaattori. Joukkueen mukana sen matkalla Vaahteraliigaan on ollut ja on edelleen kuitenkin laaja joukko muitakin ihmisiä, joilla jokaisella on ja on ollut oma tärkeä roolinsa menestyksessä. Royal press nostaakin meille kaikille hattua ja kiittää annetusta ja tulevaisuudessa annettavasta panoksesta Vaasalaisen jenkkifutiksen menestyksen eteen.

 

Royalsin matka Vaahteraliigaan on ollut varsin nousujohteinen, mutta ei se ole ollut pelkkää nousukiitoa ja hymyn häivettä. Se on ollut kovaa työtä, voittoja, takaiskuja, vastusten voittamista, itsensä likoon laittamista ja kaikkensa antamista sekä suuren ja mahtavan Vaasalaisen yhteisön ponnistelujen tulosta. Tästä huolimatta on muistettava, että työ ei ole ohi vaan se jatkuu ja se jatkuu kovempana kuin koskaan. Jos haluaa menestyä, ei ole vaihtoehtoja. Siitä hetkestä kun Vaahteraliigapaikka varmistui, oli Royalsilla 185 päivää aikaa valmistaa itsensä taisteluun Suomen mestaruudesta. Tuo taisteluun valmistautuminen huipentuu seuraavan viikon aikana, sillä perjantaina 20.5 Wasa Wa1ld Royals vyöryy Vantaalle, missä Nelonen Pron suorana televisioimassa ottelussa vastaan asettuu Vantaan TAFT.