Finaalitappio

Wasa Royalsin Vaahteramalja-debyytti päättyi vaisun esityksen jälkeen pettymykseen Kuninkaallisten taipuessa Helsinki Roostersin käsittelyssä hopealle luvuin 37-9 (21-9). Royalsin puolustus pystyi ajoittain pelaamaan Roostersin hyökkäyksen hankaliin tilanteisiin ja toisinaan Roostershyökkäys ajoi itsensä hankalaan paikkaa, mutta Royalsin puolustus ei kyennyt tasaiseen suorittamiseen ja näin Roosters käänsi tukalatkin tilanteen kerta toisensä jälkeen edukseen. Vastaavasti Royalsin hyökkäys rullasi ajoittain mallikkaasti, mutta kerta toisensa jälkeen tilanteet hyytyivät pallon menetyksiin. (Kuvat: Samppa Toivonen)

Finaalitappiosta huolimatta Royalsin käyrä, pitkässä juoksussa, on edelleen nousussa ja hopea on ensimmäinen jenkkifutiksen miesten SM-sarjamitali mikä Vaasalaisjoukkueelle on koskaan tullut. Menestystäkin tärkeämpää on se, että Kuninkaallinen saaga jatkuu ja vaikka ensikauteen lähdetään jälleen haastajan roolissa eikä hallitsevana mestarina, niin nyt ainakin tiedetään mitä finaaliin pääseminen vaatii ja mikä ei mestaruuteen riitä. Tämä antanee varmasti pontta talven pitkiin ja pimeisiin kuukausiin, jolloin luodaan se pohja, minkä päälle tulevan kauden menestys tai menestymättömyys rakennetaan. Varmaa on, että joukkueeseen tulee muutoksia, mutta minkälaisia, se jää vielä nähtäväksi. Nyt on aika hetki hengähtää, parannella haavoja ja sitten aloittaa se raaka työ mitä vaaditaan, jos Royals haluaa säilyttää paikkansa kotimaisena huippujoukkueena ja jatkaa nousujohteista käyrää.

Vaikka Royals ei syystä tai toisesta kyennyt finaalissa parhaimpaansa, niin Kuninkaalliset kannattajajoukot sen sijaan valtasivat Telia 5G Areenan ja loivat kentälle huikeaa tunnelmaa, kiitos siitä ja koko kaudesta, kiitokset myös kovaa puurtaneelle Game Day Crew:lle, tukijoille, pelaajien ja valmennus/johtoryhmän kotijoukoille, yhteistyökumppaneille sekä pelaajille ja valmennusryhmälle itselleen. Vaikka vielä ei ollut meidän aikamme, niin se tulee kyllä, se ei tule helposti, mutta kun se päivä koittaa, niin mitä vaikeamman takana se on ollut, niin sitä paremmalta se tuntuu. Ja vaikka se päivä ei ollut vielä, niin jokainen joka on ollut mukana tavalla tai toisella ansaitsee osan tulevastakin menestyksestä, sillä tulevaisuus rakentuu menneisyyden päälle.