Efen paluu

Viime kaudella Vaasaan maailmalta (Porvoo Butchers / Helsinki Roosters / Kiel Baltic Hurricanes / Tyresö Royal Crowns) palanneen #9 DL Efe Ewvarayen kausi jäi valitettavan lyhyeksi hänen koettuaan DB Stacey Thomaksen lailla Akhilleuksen kohtalon. Onneksi molemmat pelimiehet ovat kuntoutuneet loukkaantumisestaan ja mikä parasta molemmat nähdään myös tulevana kesänä Royalsin riveissä. Efen liittymisen myötä joukkue alkaa olla n. 97,5%:sti kasassa. Nyt voidaankin todeta, että ensi kesänä kentillä kirmaa kaikkien aikojen kovin Wasa Royals sillä vahvistukset ovat osoittaneet olevansa pelipaikkojensa huippuja ja jokainen runkopelaaja on osoittanut olevansa Vaahteraliigatason pelimies. Lisäksi uuden ja vain valmentamiseen keskittyvän päävalmentajan John Bookerin johdolla puolustuksen ja hyökkäyksen pelikirjat on voitu nostaa uudelle tasolle.

#9 DL Efe Evwaraye

Royals press pääsi jututtamaan Efeä, joka osallistui Royalsin kahdeksan harjoituksen pääsiäisleirille, minkä perusteella miehen voi sanoa todellakin olevan pelikunnossa. Loukkaantumisesta, kuntoutumisesta ja päätöksestä jatkaa mies itse kertoo seuraavaa, ”Kuntoutus on mennyt hyvin. Kaiken kaikkiaan varsin opettavainen ja kasvattava kokemus. Kyseessä oli tähänastisen elämäni ensimmäinen näin vakava loukkaantuminen, josta palautuminen ja kuntoutuminen vaati paljon kärsivällisyyttä ja jaksamista. Nyt ollaan kunnossa. Jatkopäätös alkoi kytemään hyvin pian leikkauksen jälkeen. Muistan ajatelleeni, että ”eihän tämä näin voi loppua”. Mitä kauemmin aikaa meni, niin sitä varmemmaksi tulin jatkamisen suhteen. Onneksi niin. Niinkin lyhyt mitä viime kausi minulle henkilökohtaisesti pelien osalta oli, niin siitä jäi todella paljon käteen. Joukkuettamme testattiin todella rankasti, sillä loukkaantumiset rokottivat meitä pahasti.”

Pahasti rokottaneilla loukkaantumisilla Efe viittaa paitsi omaan, myös Stacey Thomaksen, Nicholas Petersonin ja Cameron Gradin loukkaantumisiin. Kaikki nämä tapahtuivat suhteellisen aikaisessa vaiheessa viime kautta ja kun kaikki olivat joukkueeseen hankittuja tuoreita vahvistuksia, niin on selvää että se söi tehoja nuorelta nousijajoukkueelta. Tälle kaudelle Stacey ja Efe tekevät siis paluun pelikentille ja jos alkukaudesta loukkaantumisessa on mitään hyvää niin ehkä edes se, että on enemmän aikaa kuntoutua seuraavaa kautta ajatellen.


Brittikaksikko tuo leveyttä puolustukseen

#23 DB Jefferson Davis

#92 DL Rodon Zeqiri

Pääsiäisleirin yhteydessä joukkueen vahvuuteen liittyivät myös Britannian maajoukkuemiehet #92 DL Rodon Zeqiri ja jo aikasemmin uutisoitu #23 DB Jefferson Davis. 188 senttinen ja 92 kiloinen Davis on pelannut London Blitzissä ja Iso-Britannian maajoukkueessa sekä IFAF World Teamissä. 195 senttinen ja 115 kiloinen Zeqiri on Davisin lailla pelannut London Blitzissä ja Britannian maajoukkueessa. Lisäksi hänet palkittiin yliopistossaan vuoden urheilijaksi. Molemmat pelaajat tuovat lisää leveyttä Royalsin puolustukseen ja GM Evwarayen mukaan he osoittivat jo pääsiäisleirillä olevansa hyviä Vaahteraliigatason pelimiehiä.