DB Stacey Thomas jatkaa Royalsissa

Viime kaudella pahanpojan mainetta saanut DB Stacey Thomas jatkaa Royalsin takakentällä myös tulevalla kaudella. Thomasin jatkosopimuksen myötä Royalsin takakenttä alkaa olla kasattuna kesän haasteita varten. Vastustajan heittohyökkäystä on näin ollen pimentämässä mm. Viktor Mänty, Walter Vasanoja, Rufail Kahlifa, Stacey Thomas sekä piakkoin julkistettava yhdysvaltalaisvahvistus. Heidän takaa on toki nousemassa myös uusiakin nimiä.

Thomas pystyy kokemuksensa kautta auttamaan nuorempiaan kasvamaan lajissa ja lähtökohdat hyvät, sillä hän on aikoinaan pelannut kovatasoisessa ja huippuluokan jenkkifutis yliopistossa Texas Southern Universityssä ja onpa hänellä kokemusta myös NFL organisaatio Buffalo Billsistä, vaikkei lopullisista pelipaikkaa joukkueessa saanutkaan. Viime kaudella Thomas oli Royalsin toiseksi ahkerin taklaaja 49,5 taklauksella, vaikka hän ei pelannut kahdessa ottelussa, joten hänen jatkonsa ykköstaklaaja Youngin (80,5) jäätyä pois oli erittäin tärkeää.

Kokenut Stacey Thomas (ikä 33 vuotta) kommentoi kolmatta kauttaan Kuninkaallisissa seuraavasti, ”Rakkaus lajiin toi minut takaisin vielä yhdeksi vuodeksi. Nautin työn teosta joukkuekavereideni kanssa ja rakastan Vaasan kaupunkia. Minusta tuntuu, että niin kauan, kun kroppani toimii hyvin ja pystyn antamaan hyvän panoksen kentällä ja sen ulkopuolella, niin ikä on vain numero. Tässä vaiheessa uraani, tavoitteena on auttaa joitain kanssapelaajiani lajin eri osa-alueilla. En usko henkilökohtaisiin tavoitteisiin urheilullisessa mielessä, vaan minulle joukkueen menestyminen on aina tärkeintä. Mielestäni on mahtavaa, kun kaikki tekevät töitä yhteisen asian eteen. Minusta olisikin mahtavaa valmentaa pelaajaurani jälkeen ja uskon, että voisin tuoda lajia esiin erilaisesta näkökulmasta.”

Royalsin GM Seppo Ewvarayekin osaa antaa arvoa Thomasin kyvylle kehittää ympärillään olevia pelaajia, ”Stacey on ns. PROs PRO. Hän tuo ammattitaitoa, vakautta, johtajuutta sekä esimerkkiä. Olen erittäin tyytyväinen, että hän päätti jatkaa uraansa. Hänen arvonsa pelillisesti meidän takakentälle on yhtä suuri kuin hänen jakamansa tietotaito. Hän on pelaaja, joka nostaa ympärillä olevien pelaajien tehoa. Kauden päätyttyä hän oli yksi kahdesta ns. must re-sign pelaajasta ja tein sen hänelle selväksi saman tien.”