Crocot Vaasaan maanantaina

Wasa Royals kohtaa Vaahteraliigan kauden 2017 ensimmäisessä kotiottelussaan rakkaan vihollisensa eli Seinäjoki Crocodilesin. Botniahallissa pelattava Indoor Special -teemainen ottelu kantaa myös nimeä Botnia Bowl 2017. Vaasan ja Seinäjoen väliset kohtaamiset saivat tuon epävirallisen, mutta sitäkin arvokkaamman tittelin Royalsin noustua viime kaudeksi Vaahteraliigaan. Ottelu pelataan maanantaina 22.5 klo 18.30 alkaen Botniahallissa. Ottelutapahtuma alkaa 17.30 ja luvassa mm. Setä Tamua ja Kuningas Pähkinää livenä, joten kannattaa saapua ajoissa paikalle.

Lähtökohta otteluun on se, että Vaasan jenkkifutiksen miesten edustusjoukkue ei ole voittanut Seinäjoen vastaavaa kolmeenkymmeneen vuoteen. Sitä voittoa haettiin viime vuonna kolme kertaa, kolmesti Royals pettyi. Crocodiles on kuulunut Vaahteraliigan kestosuosikkeihin ja menestyjiin jo parikymmentä vuotta, mutta nyt ennakkoveikkailut eivät ole nostamassa Crocoja liigan kärkeen, vastaavasti nuori Royals on edelleen nousevalla käyrällä, joten Kuninkaallisten leirissä vallitsee tunnelma, nyt tai ei koskaan.

Crocodilesia ei voi kuitenkaan missään nimessä aliarvioida, vaikka se hävisikin avausottelunsa hallitsevalle mestarille Helsinki Roostersille 50-12 ja etukäteisarviot nostavat Royalsin tällä kertaa ennakkosuosikin paikalle. Viime kaudella Tampere Saints kärsi kauden avauksessaan murskatappion Crocoille ja Royals vastaavasti aloitti kautensa vahvasti. Saints kuitenkin yllätti Royalsin Pyynikillä ikään kuin housut nilkoissa, ottelussa, mitä moni Kuninkaallinen ei unohda, vaikka haluaisi. Oppirahat otteluun valmistautumisen tärkeydestä, tilanteessa kuin tilanteessa on toivottavasti maksettu.

Royalsin osalta pakka on varsin hyvällä mallilla, Vaasalainen runko on jälleen kehittynyt ja vahvistusten osalta oli jo ennakkoon selvää mitä on tulossa, eikä kukaan pettänyt ei edes notkahtanut. Uuden päävalmentajan myötä etenkin puolustuksen puolella roolitus on ottanut askeleita eteenpäin ja näin loistava LB #4 Chris Young on entistäkin näkyvämpi osa Royalsin juoksupuolustusta. Royals Press odotaa mielenkiinnolla miltä Dark Side tulee näyttämään kovaa heittohyökkäystä vastaan. Aiemman perusteella on vielä vaikea sanoa yrittää Crocodiles yllättää heittämällä vai jyrätä juoksemalla. Oman mausteensa kamppailuun tuo se, että pari viime kautta Crocodilesia edustanut hyökkäyksen kolmikko OL Riku Alakoskela, QB Justin Sottilare ja WR Spencer Cutlan astelevat Botniahallin valoihin, kruunut kypärissään.

WR #88 Dmitri Doubitski 

Kuninkaallisten kauden 2017 ensimmäisen TD:n koppasi Turussa, Royalsohjelman läpikäynyt ja II-divisioonasta aina Vaahteraliigaan ja maajoukkueeseen kasvanut, WR #88 Dmitri  Doubitski. Maanantain kamppailuun hän lähtee varsin keskittyneen ja rauhallisen oloisena, mutta silti intoa puhkuen, ”Tulevaa peliä odotan suurella innolla, koska kyseessä on paikalliskamppailu. Lisäksi peli pelataan Botniahallin sisätiloissa, mikä tuo erilaisen tunnelman ja uudenlaisen ottelutapahtuman. Valmistautuminen on sujunut erittäin hyvin ja hyökkäys on ottanut askeleita eteenpäin edellispelistä. Uskon, että olemme valmiina kohtaaman Crocodilesin. Nähdään botniahallilla! ”

Tulevan kamppailun osalta henkinen valmistautuminen tuskin tuottaa vaikeuksia kummallekaan joukkueelle, sen verran kovaa taistelu näiden kahden kaupungin välillä on. Crocodilesilla on varaa ja varmasti rahkeitakin parantaa Roosters-ottelustaan. Erittäin todenäköistä on, että etenkin ulkomaalaisvahvistukset tulevat Vaasaan täysin eri otteluilmeellä, kuin mitä kolealla Velodromilla Helsingissä nähtiin. Paikalliskamppailussa on aina omat kemiansa ja siellä syntyy sankareita ja unohtumattomia suorituksia. Kuka on neljännen Botnia Bowlin voittaja, pystyykö Royals kaappaamaan Kirnun, se selviää illan aikana.