Crocodiles vei voiton

Wasa Wa1ld Royals kärsi ensimmäisYoung_vs_Cro_2016_222pxen tappionsa Vaahteraliigassa hävitessään Seinäjoella rakkaalle viholliselleen Crocodilesille, luvuin 17-6 (7-6). Numeroiden ja tilastojen valossa ottelu oli varsin tasainen, mutta Royals oli siitä huolimattta hieman altavastaajan asemassa koko kamppailun ajan. Etenkin ensimmäinen neljännes oli silkkaa puolustustaistelua, kun Kuninkaallisten hyökkäys ei edennyt ja lentopotkupelit epäonnistuivat. Loistavasti pelannut puolustus onnistui kuitenkin pitämään joukkueen pelissä mukana. (Kuvat:Samppa Toivonen)

 

Toisella neljänneksellä Royalshyökkäys kaivoi ensimmäistä kertaa jokerikorttia pöytään, kun NFL-mies LB #4 Chris Young sai peliaikaa myös keskushyökkääjän tontilla. Young näyttikin heti, että puheet miehelle tarjotusta I-divisioona tason yliopistostipendistä keskushyökkääjänkin paikalle, eivät ole olleet tuulesta temmattuja. Tämä ottelun ehdottomasti paras pelaaja toi heti jaardeja hyökkäykselle ja yhdessä toisen puolustajan SS #33 Stacey Thomasin kanssa pohjusti Royalsin hyökkäysvuoron, mikä päättyi lopulta QB #8 Chris Isaacin omaan juoksuun Crocodilesin maalialueelle. Puolustuksessa Young oli koko ottelun aktiivisin taklaaja ja hyökkäyksessä Royalsin paras etenijä. Jo näissä kahdessa ottelussa Young onkin lunastanut kaikki ne odotukset, mitä hänelle on ennakkoon asetettu.

 

Muiltakin osin Royalsin puolustus oli jälleen rautaa. Vaikka Crocodiles pääsi pitkillä heitoilla kahdesti Royalsin maalialueelle, niin mistään ilmasirkuksesta tai ilottelusta ei ottelussa voitu Crocodilesin hyökkäyksen osalta enää puhua. Itseasiassa Royalsin QB Isaac Fisher oli onnistumisprosentiltaan Seinäjoen Sottilarea parempi, toki ne ottelun voittajan ratkaisevat TD:t jäi Fisheriltä heittämättä. Erot Crocodiles eduksi löytyivätkin sitten juoksuhyökkäyksestä, missä Crocodilesin RB #20 Kevin Marshall Jr , eteni yli 100 jaardia, mikä on aina kunnioitettava määrä. Royalsin paras eli Young eteni ”vain” 26 jaardia ja vain lainausmerkeissä siksi, että nuo jaardit tulivat neljällä kannolla, kun taas Marshall Jr sai pallon kainaloonsa 24 kertaa. Toinen merkittävä ero löytyy potkupeleistä, missä Royals antoi vastustajalle jälleen huimasti ilmaista etua taistelussa kenttäasemista ja pisteistä taululla.

 

Seppo_Evwaraye_2016_138pxPäävalmentaja Seppo Evwaraye kommentoi paikalliskamppailua seuraavasti, ”Kova fyysinen ottelu missä kipinöi ja räiskyi. Se oli odotettavissakin. Lopputulos on tietenkin pettymys, sillä voittoa sekä kahta pistettä haettiin. Kokonaisuudessaan suorituksemme oli liian epätasainen oikeuttaakseen voittoon. Ottelutallennetta en ole vielä päässyt näkemään, mutta puolustus pelasi hyvin. Marshall sai yli 100 jaardia täyteen maata pitkin, mutta hänen juoksuihin emme kaatuneet. Sottilarekin pysyi inhimillisissä lukemissa tilastollisesti, onnistuen 11ssa heitossa 28sta, mutta sai upotettua ne kaksi tärkeintä oikeaan aikaan.

 

Päävalmentaja Seppo Evwaraye kommentoi paikalliskamppailua seuraavasti, ”Kova fyysinen ottelu missä kipinöi ja räiskyi. Se oli odotettavissakin. Lopputulos on tietenkin pettymys, sillä voittoa sekä kahta pistettä haettiin. Kokonaisuudessaan suorituksemme oli liian epätasainen oikeuttaakseen voittoon. Ottelutallennetta en ole vielä päässyt näkemään, mutta puolustus pelasi hyvin. Marshall sai yli 100 jaardia täyteen maata pitkin, mutta hänen juoksuihin emme kaatuneet. Sottilarekin pysyi inhimillisissä lukemissa tilastollisesti, onnistuen 11ssa heitossa 28sta, mutta sai upotettua ne kaksi tärkeintä oikeaan aikaan.

 

Rufa_vs_Cro_2016_259pxHyökkäyksemme on vielä vaiheessa ja se tulee kehittymään varmasti. Montaa peliä emme tule voittamaan tekemällä 6 pistettä se on kylmä fakta. Vaikka puolustuksemme on hyvä, emme missään nimessä voi pistää sitä jatkuvasti huonoihin tilanteisiin. Meillä oli avaimet voittoon, mutta haaskasimme virheisiin liian monta mahdollisuutta. Uskon, että videotallenne tulee kertomaan paljon missä meillä on ongelmia. Chrisin hyökkäykseen tuleminen piristi vahvasti tekemistämme juoksupelissä, mutta ei hänellä vielä ole täyttä käsitystä meidän hyökkäyksestä ja on mielestäni väärin polttaa kynttilää molemmista päistä peluuttamalla häntä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa koko päivän.

 

Yksi selkeä ja iso alue missä meidän pitää vielä hyökkäyksen toteutuksen lisäksi parantaa on erikoisjoukkueet ja eritoten potkutilanteet. Ne olivat laaduttomat.Pää pystyssä tästä jatketaan ja seuraavat asiat listalla on virheiden korjaus ja kuinka voitamme Anders Trojansin.”

 

Royal pressin tiivistetyn arvion mukaan joukkueen puolustus on todellakin riittävän hyvä paitsi pitämään oman päänsä vähämaalisena niin myös petaamaan hyökkäykselleen lähtökohdat iskeä voittoon riittävän määrän pisteitä tauluun. Nyt hyökkäyksen on vain saatava palloa eteenpäin, jotta se pystyy niitä pisteitä tekemään ja samalla auttamaan omaa puolustustaan kenttäasetelmissa. Jos tämä onnistuu, niin keskiarvoa heikompi potkupelikään ei tule kääntämään otteluita vastustajalle. Seuraavan kerran Royals joutuu testiin la 4.6., kun Turussa vastaan asettuu taas sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva joukkue eli Anders Trojans.

 

  • Lue myös SAJL:n raportti ottelusta täältä