Champion Bowl Kaarlella

Viime kauden finalistit Wasa Royals ja Helsinki Roosters pelaavat kunniasta Kaarlen kentällä sunnuntaina 2.9. klo 15.30 alkavassa vaahteraliigan runkosarjan päätösottelussa. Mielenkiintoisesti sama pari myös aloitti koko runkosarjan lähes neljä kuukautta sitten. Champion Bowliksi ottelua voidaan kutsua, koska Royals kohtaa hallitsevan mestarin. Runkosarjan sijoitusten kannalta ottelulla ei ole merkitystä, sillä Royals varmisti kolmossijan voittamalla edellisessä ottelussaan Butchersin ja Roosters on varmistanut vakuuttavin ottein runkosarjan voiton jo useampi kierros sitten. 

Champion Bowlin osalta Royals pressin suurin mielenkiinto perustuu siihen millaisin taktiikoin ja kokoonpanoin joukkueet otteluun lähtevät, kun panoksena ei enää ole sarjamenestys vaan maine ja kunnia sekä pudotuspeliotteluihin valmistautuminen. Kumpikaan joukkue ei varmaankaan halua turhaan riskeerata avainpelaajiaan loukkaantumisten osalta ja toisaalta nyt on loistava mahdollisuus antaa vastuuta tulevaisuuden pelimiehille. Roosters on perinteisesti ollut tällä saralla erittäin ammattimainen ja erittäin suurella todennäköisyydellä se peluuttaa säästeliäästi avainpelaajiaan.

Royals taasen, voittamalla voittamattoman, saisi kiiltävän sulan kruunuunsa. Royalsilla ei myöskään ole niin laaja rosteri, että sillä olisi suuresti valinnan varaa peluuttamisen osalta, mutta ainahan joitain valintoja voi tehdä. Tätä kokonaisuutta ajatellen ja hieman kärjistetysti, Royalsilla on ottelussa vain voitettavaa ja Roostersilla hävittävää. Vastaavasti tulevia välieriä ajatellen Royals on haastajan asemassa suhteessa vastustajaansa, Kuopio Steelersiin ja Roosters taas lähtee ylivoimaisena ennakkosuosikkina omaan välieräänsä, riippumatta siitä, onko vastassa Tampere Saints tai Porvoon Butchers. Näin ollen sunnuntain ottelussa Roostersin tavoitteena ollee pysyä ehjänä ja Royalsin tavoitteena on nostaa peliä, jopa pienellä riskillä, tasolle millä Steelers voidaan kaataa.

Nyt runkosarjan päätöksen häämöttäessä on paikallaan hieman katsoa taaksepäin. Päällimmäisenä on tunne ettei kausi ole mennyt ihan niin kuin siellä kuuluisassa Strömsössä, vaikka se Vaasassa sijaitseekin. Kahdella tappiolla kautensa aloittanut Royals on saanut tasoaan nostettua, mutta ihan viime kauden kaltaiseen lentoon ei kauden aikana olla vielä päästy. Viime kaudella rekordi oli runkosarjassa 9-3 ja nyt päästään joko 4-6 tai 5-5 rekordiin. Royals on kuitenkin onnistunut voittamaan oikeat ottelut ja vaikka rekordi on paljon heikompi, niin ratkaiseva tulos eli runkosarjasijoitus putosi vain pykälällä eli kakkosija vaihtui kolmossijaan, siltä osin kausi ei urheilullisesti mikään suuri pettymys voi olla, vaan varsin kelvollinen ellei jopa hyvä.

Ulkomaan vahvistusten (joihin voi laskea myös valmennuksen) osalta kuluvalle kaudelle osui turhan paljon huonoa onnea ja jälkiviisaana myös huonoja valintoja. Tätä taustaa vasten katsottuna kausi on jo nyt ollut taisteluvoitto haasteita vastaan ja voitto Kuopiossa pelattavassa välierässä kirkaistaisi Kruunun totaalisesti, antaen mahdollisuuden tehdä mahdottomasta mahdollisen eli Royals pääsisi haastamaan Roosterin Vaahteramaljassa. Paljon on siis loppukaudellakin vielä pelissä ja joukkueessa potentiaalia nousta suurten joukkoon. Kaikki on siis vielä omissa käsissä. Älä jätä Seppoa yksin vaan saavu paikalle Royalsin kauden 2018 viimeiseen kotiotteluun sunnuntaina 2.9. kl0 15.30