Botnia Bowlista tie vie Kuopioon

Wasa Royals (1-2) kohtaa torstaina 31.5. vieraissa sarjanousija Kuopio Steelersin (1-0), ottelu alkaa klo 18.30. Sarjanousijan statuksesta huolimatta Kuopio on erittäin kova vastus ja siitä kertoo jo sen avausottelussa nappaama voitto Tampere Saintsista (1-1). Royals ja Steelers ovat kohdanneet aikojen saatossa vain kerran aikaisemmin ja tuolloin elettiin vuotta 2013. Kyseessä oli kakkosdivisioonan välieräottelu Vaasassa ja tuon kamppailun Kuninkaalliset veivät nimiinsä.

Tuo kamppailu on ensi torstaina kuitenkin muisto vain, ja joukkueiden aloituskokoonpanoissa ei ole montaakaan pelaajaa, jotka tuossa kamppailussa ovat pelanneet. Royalsista niitä löytynee yhteensä viisi. Kolme puolustuksessa (DB Vasanoja, DL Hannula, DL Ceken) ja kaksi hyökkäyksessä (C Mäkelä ja RB Suoste). Juuso Saikon kuudentena keskittyessä erikoisjoukkueisiin ja seitsemäntenä ja kahdeksantena vielä joukkueessa mukana olevina poissa torstain kokoonpanosta lienee DL Kass ja RB Snåfs. Valmennuksessa kaksikko Evwaraye ja Viiru ovat tuttuja jo vuodesta 2013.

Sarjanousijan ensimmäinen ottelu oli varsin mielenkiintoinen. Se hävisi ensimmäisen neljänneksen 6-0 (toki hukkasi yhden varman TD:n), voitti toisen neljänneksen 7-35 ja hävisi toisen puoliajan 16-0. Toisen neljänneksen spurtti riitti kuitenkin ottelun voittoon luvuin 29-35. Toisella neljänneksellä Steelersin WR Wort viimeisteli kolme TD:tä putkeen QB Petersin heitoista vain kuudessa ja puolessa minuutissa. TD peleillä hän eteni yhteensä 93 jaardia. Siinä on siis kaksikko, joiden otteita Royalsin puolustuksen koordinaattori Arhur Tolliver on seurannut filmiltä varmasti erittäin tarkkaan ennen viikolla pidettyjä valmistavia harjoituksia. Wort eteni koko ottelussa heitoista yhteensä yhteensä 171 jaardia ,ollen joukkueensa ehdoton kärkietenijä.

Onkin selvää, että Royalsin puolustuksen on saatava pidettyä Wort kurissa ilman, että muualle aukea liiaksi tilaa. Royalsin voittoa ajatellen on Kuninkaallisten kuitenkin kyettävä jatkamaan nousujohteisia otteitaan laajalla rintamalla, sillä vastassa on huomattavasti Crocoja valmiimpi joukkue. Ottelu pelataan luonnonnurmella ja tämä tietää hyvää etenkin RB #34 Justin Williamsille, joka jo väläytteli osaamistaan Crocodilesia vastaan lauantaina.

Jatkuuko Royalsin nousujohteisuus, nappaavatko Kuninkaalliset pisteet Väinölänniemeltä vai onko Wort pitelemätön. Tämä selviää torstaina 31.5. klo 18.30 alkaen. jos et pääse paikalle, niin ottelu on nähtävissä Nelonen Prolla ja Ruutu+ -palvelussa.