Blomgren jatkaa, Davis tulee

jefferson-davis.PNGWasa Royalsin runko vahvistuu kahdella ulkomaalaisella kun ruotsalainen hyökkäyksen linjamies Eric Blomgren uusi sopimuksen Royalsin kanssa ja brittitakamies Jefferson Davis tulee Royalsiiin kokeilemaan siipiensä kantavuutta Vaahteraliigassa. Ruotsin maajoukkuemies Blomgren lunasti jo viime kaudella paikkansa Kings Guardissa eli Royalsin hyökkäyksen linjassa ja tulevalta kaudelta häneltä on lupa odottaa vielä enemmän.

188 senttinen ja 92 kiloinen London Blitzissä pelannut ja Iso-Britannian maajoukkueessa sekä IFAF World Teamissä esiintynyt Davis sen sijaan pelaa ensikertaa kokonaisen kauden kotimaansa rajojen ulkopuolella. Se mihin Brittiliigaan tottuneen miehen vauhti Suomessa riittää, se nähdään kesän aikana, mutta jos se riittää lähellekään samoihin kuin Walesin Spencer Cutlanilla on riittänyt, niin Royalsin valmennusjohto on varmasti vähintäänkin tyytyväinen. Davisin liittyminen joukkueeseen lisää leveyttä Royalsin puolustuksen takakentälle ja lisää mahdollisuuksia monipuolisen Stacey Thomaksen peluuttamisen suhteen.

headcoach-booker.JPGPäävalmentaja John Booker kommentoi tuoreimpia signauksia seuraavasti , ”Ericin paluu joukkueeseen auttaa meitä kentällä ja kentän ulkopuolella. Eric ei ole ainoastaan lahjakas Hyökkäyksen linjamies, vaan hän myös innokas harjoittelemaan kovaa ja kehittymään. On aina helpompi nostaa koko joukkueen tasoa, kun kärkipelaajat ovat myös kovia harjoittelemaan. Jeff oli loistava löyty GM:ltämme. Jeffillä on luontaisia kykyjä ja hän pelaa aggressiivisella ja dominoivalla asenteella. Ericin tavoin hän on innokas pääsemään tekemään töitä ja kehittymään myös henkilökohtaisella tasolla. Molemmilla pelaajilla on merkitystä pelipäivinä, mutta he auttavat meitä ottamaan uusia askeleita myös joukkueena.

Royal press heitti myös pelaajille kysymispatterin ja sen kautta pääsemme tutustumaan heihin hieman paremmin.

DB Jefferson Davis

jefferson-davis-ifaf.PNG 1. Mikä on lajitaustasi ja miten päädyit Kuninkaallisiin

Olen pelannut amerikkalaista jalkapalloa kolme kautta London Blitzissä. Olen aina pelannut puolustuksessa ja se sopii minulle hyvin koripallotaustani ansiosta. Liityin Kuninkaallisiin yksinkertaisesti GM Seppo Evwarayen rehellisen ja suoran lähestymisen perusteella. Hän oli selkeä ja sai minut tuntemaan halutuksi Royalsin ohjelmaan.

2. Miten näet Vaahteraliigan ja Britannian sarjan eroavan pelillisesti toisistaan?

BAFL:ssa kaikki pelaajat ovat puhtaasti amatöörejä eikä siellä ole ns. tuontipelaajia. Brittisarjassa on myös paljon enemmän joukkueita ja sen jaettu etelä- ja pohjoislohkoon. Tärkein ero on kuitenkin kilpailullisessa tasossa, missä Vaahteraliiga on selkeästi askeleen edellä. Mielestäni briteissä ollaan kuitenkin menossa oikeaan suuntaan.

3. Mikä on toistaiseksi suurin hetkesi lajin parissa?

Suurin hetkeni oli ehdottomasti pelaaminen IFAF World Teamissä Arlingtonissa Texasissa, missä saime Team USA:n jo köysiin, mutta he pääsivät vielä nousemaan viimehetken TD:llä voittoon. Pelaaminen tasolla missä tiedät jokaisen pelaajan pystyvän tekemään isoja pelejä ja sinun pitää kilpailla ansaitseksi paikkasi, todella nosti rimaa sen suhteen miten näen lajin ja miten suhtaudun siihen.

4. What do you think you bring to the Royals?

Tuon lisää fyysisyyttä ja ulottuvuutta Royalsin jo varsin ulottuvaan puolustuksen takakenttään. Liikun isolla alueella ja olen valmis tekemään mitä tahansa mitä joukkue minulta tarvitsee, että saamme tuotua mestaruuden kaupunkiin.

OL Eric Blomgren

ol-blomgren.PNG 1. Yksi kausi on nyt Royalsissa takana, miten pelaaminen Vaahteraliigassa ja Supeserienissä eroaa toisistaan?

Vaahteraliiga on paljon tasaisempi ja siinä mielessä kilpailullisempi. Superserienissä on ylä- sekä alakasti ja siksi suurin osa otteluista on ennalta arvattavia. Vaahteraliigassa sen sijaan tulee tunne, että mikä tahansa joukkue voi voittaa minkä tahansa joukkueen, koska tahansa.

2. Mitä jäi viime kaudesta päällimmäisenä mieleen?

Selkeästi välierätappio, se kirvelee vieläkin. Toki sen rinnalla on paljon hyviäkin muistoja. Tiedän, että tämä joukkue on mestaruusjoukkue, meidän täytyy vain mennä ja tehdä se.

3. Mitä odotat uuden päävalmentajan tuovan joukkueeseen?

John vaikuttaa mahtavalta tyypiltä. Ilmiselvästi hänellä on isot kengät täytettävänä, mutta keskusteluidemme sekä hänen tekemänsä pohjatyön perusteella tiedän, että hän tulemaan sopimaan minulle ja Royalsille. Odotan, että tulossa on kovaa työntekoa ja että hän auttaa meitä tuomaan mestaruuden Vaasaan.

4. Miten valmistautuminen kauteen 2017 on sujunut?

Hyvin, olen harjoitellut paljon. Tiedän että kaverit Vaasassa harjoittelevat kovaa, joten minun täytyy vastata siihen. Viime kauden päätteeksi minulla ei ollut mitään vammoja, joten pääsin aloittamaan offseason harjoittelun hyvissä ajoin.

Seppo_Evwaraye_2016.jpgRoyalsin General Managerin Seppo Ewvarayen kanssa Royal press keskusteli uusista vahvistuksista, ruotsalaisten maihinnousun laantumisesta ja brittien nousevasta roolista sekä rosterin nykytilasta. Olen erittäin tyytyväinen, että saadaan Eric takaisin tälle kaudelle. Kaveri paransi tasoa läpi koko vuoden ja kehittyi paljon. Hän oli myös pukuhuoneessa erittäin pidetty. Uskon, että hänen pelinsä ottaa vielä askeleita eteenpäin tulevalla kaudella. Ruotsi katsottiin tänä syksynä ja keväänä todella tarkkaan. Verkot olivat vesillä ja joidenkin kavereiden osalta ovat vieläkin. Viime vuoden nelikosta palaa varmuudella Eric, mutta en sulje pois etteikö myöhemmin palaisi muitakin. Kaikkien ”uusien” ruotsalaisten kanssa käytyjen keskustelujen anti oli samantyyppistä. Kaikki olivat kuulleet Royalsista ja pitivät sitä ns. ”It” joukkueena Suomesta mihin kannattaa mennä, jos vain on mahdollisuus. Ruotsalaisten pelaajien värvääminen jatkossakin tulee olemaan meille iso prioriteetti.

Odotukset Jeffistä on korkeat. Hän istuu meillä samaan sarjaan Rufailin ja Emmanuelin kanssa, pitkä, pitkäraajainen, nopea ja aggressiivinen. Potentiaalia hänellä on vaikka mihinkä. Odotan mielenkiinnolla nähdä kaikki uudet sekä ”parannellut” lelut treeneissä keväällä. En nyt välttämättä sanoisi, että katseet on siirretty Ruotsista Britteinsaarille, mutta voi olla, että sieltä löytyy meille vielä yksi pelaaja. Tässä vaiheessa rosteri näyttää olevan menossa oikeaan suuntaan. Meillä on kovaa työtä tekevä runko, joka lähtee toiseen liigakauteensa. Itseluottamuksen taso on täysin eri kuin viime vuonna. Tähän vielä hyvät ja järkevät vahvistukset päälle, niin uskon joukkueen olevan vähintään yhtä iskukykyinen ellei parempi kuin viime vuonna.”