Balling 4 Kids

Wasa Royals kohtaa sunnuntaina 19.8. klo 17.00 Kaarlen kentällä alkavassa hyväntekeväisyysottelussa Vaasan Mailan pesäpallon naisten edustusjoukkue Mailattaret. Lajina tässä lämminhenkisessä kamppailussa ei ole jalkapallo, polttopallo, amerikkalainen jalkapallon, eikä edes baseball, vaan ihan puhtaasti Suomen kansallislaji eli Tahko Pihkalan 1900-luvun alkupuolella yhdysvaltalaisen baseballin ja Suomessa pelatun Kuningaspallon pohjalta kehittelemä, pesäpallo. Tätä taustaa vasten Royal pressin on hieman vaikea nähdä Kuninkaallisilla suuriakaan menestymisen mahdollisuuksia 😉 .

Ottelun lopputuloksella ei ole sunnuntaina kuitenkaan suurtakaan merkitystä, vaan kaikkein ratkaisevinta on se, kuinka monta silmäparia on tapahtumaa todistamassa ja näin ollen Vaasan keskussairaalan lastenosastoa tukemassa. Ottelun tuotto nimittäin ohjataan juuri Vaasan keskussairaalan lastenosastolle, missä pienet Vaasan alueen potilaat siitä suurimman ilon saavat. Vietä siis mukava sunnuntainen alkuilta ja osoita samalla tukesi hyvälle asialle.

Jos vielä palataan itse ottelun ja Royalsin mahdollisuuksiin kamppailussa, niin täysin aseettomina eivät Kuninkaalliset kamppailuun lähde. Ottelu pelataan nurmella, mikä on Mailattarille varmasti hieman vieraampi alusta, toisin kuin Royalsin ykköstykille Yhdysvalloista hankitulle lähes baseballin puoliammattilaiselle (Royalsin QB) Isaac Fisherille. Fisher on amerikkalaisenjalkapallon lisäksi pelannut kotimassaan baseballia yliopistojoukkueessa. (lue lisää täältä ja huomaa kuinka Suomea ja Vasaa viedään, Kuninkaallisten toimesta pala kerrallaan maailmalle.)

Baseballia siis pelataan lähtökohtaisesti nurmella ja se voidaan laskea Royalsin suurimmaksi eduksi (kuinka pitkälle se riittää, se on eri asia), tosin kehässä olevien pesien välit on ”kuluneet”, nurmettomiksi (ei Kaarlella). Suurin ero lajien välillä on kuitenkin se, että baseballissa pallo syötetään laakana vajaasta 20 metristä, kun taas pesäpallossa syöttölautasen vierestä pystysuoraan ylöspäin, mistä lyöjä sitten taitojensa mukaan koittaa osua putoavaan palloon. Laakapalloon osuminen on paljon haastavampaa kuin pystysyöttöön ja näin ollen baseballissa tulee kunnari, jos onnistuu takalaittomassa.

Pesäpallossa osuminen on hieman helpompaa, mutta koska kentällä on vähemmän vapaata tilaa ja takalaittomastakaan ei ole mitään iloa, niin pallon sijoittelu ja erilyöntityypit (näpy, kumura, pomppu jne.) korostuvat. Tämä tuo pesäpallossa lyömiseen omat haasteensa, sillä pelkkä osuminen ei yleensä riitä, vaan pallo pitää saada lyötyä juuri oikeaan paikkaan. Saattaa siinä Fisherillä olla hieman totuttelemista ja Royals press toivookin, että joukkueesta löytyy muitakin ratkaisijoita ja löytyyhän niitä, luotto on vankkumaton. Tule siis paikan päälle kannustamaan joukkuetta ja tukemaan Vaasan keskussairaalan lastenosastoa ja sen pieniä potilaita.

 

" Not Baseball Isaac! Pesäpallo!" Royals 👑 – Mailattaret ⚾📆 Su 19. 8 🕞17. 00🎟️ 8€ / 5€ / 0€Balling 4 Kids hyväntekeväisyys ottelu! Tapahtuman tuotosta kerätään varoja Vaasan sairaalan lastenosaston hyväksi. Tuuthan säkin, tekemään hyvää?#Vaasa #vasa #Yhdessähyvää

Geplaatst door Wasa Royals op Vrijdag 17 augustus 2018