Avausvoitto

Wasa Royals voitti Botnia Bowlissa eli paikallisjoukkueiden Vaasan ja Seinäjoen Vaahteraliigakamppailussa Crocodilesin 25 – 7 (6 – 0) (tilastot). Ottelun voitto oli Kuninkaalliselle luonnollisesti erittäin tärkeä sekä henkisesti, että ajatellen taistelua pudotuspelipaikasta. Ottelu oli hyvin pitkälle puolustusten juhlaa ja käytännössä vain kolmesti joukkueiden puolustuspelaaminen notkahti. Kerran kentän puhkaisi Royalsin RB #34 Justin Williams (71 jaardinen TD)), kerran Crocodilesin RB #15 Powell jyräsi lähes puolesta kentästä maaliin rikkoen, laskentatavasta riippuen, 9-11 taklausta. Lisäksi Crocodiles onnistui kertaalleen hämäyslentopotkussaan juoksemaan uudet yritykset. (kuvat: Samppa Toivonen

#5 Walter Vasanojan syötönkatko tuli hyvään saumaan.

Pudotuspeleistä puhuminen jo tässä vaiheessa kautta saattaa kuulostaa ennen aikaiselta, mutta jenkkifutiksessa otteluita on suhteellisen vähän ja näin jokaisen tappion ja voiton merkitys korostuu. Pudotuspeleihin on yleensä päästy voittoprosentilla 50 ja erittäin harvoin alle sen. 10 ottelun runkosarjassa se tietää vähintään viittä voittoa ja nyt Royalsin (1-2) olisi siis voitettava minimissään neljä peliä jäljellä olevista seitsemästä, jotta sillä olisi realistiset mahdollisuudet pudotuspeleihin.

Itse ottelussa Royalsin nousukäyrä jatkui ja puolustus pelasi todella hyvin koko ottelun (mainittuja kauneusvirheitä lukuunottamatta). Esimerkiksi ensimmäisellä puoliajalla Crocodiles onnistui vain yhdellä kuudesta heittoyrityksestään ja silläkin mentiin kaksi jaardia taaksepäin. Toisella puoliajalla heittojaardeja tuli 14. Juosten Crocodiles eteni vain 92 jaardia koko ottelussa (toki säkitykset pienensivät etenemistä 47 jaardia) ja siitäkin lähes puolet tuli jo mainitulla Powellin TD-juoksulla. Royalsin puolustus säkitti Crocodilesin pelinrakentajan viidesti ja näin ollen Crocojen heittohyökkäys jäi käytännössä selkeästi miinusjaardeille. Mainittavaa oli myös nuorten U19-pelaajien esiin marssi laajalla rintamalla ja vaikka Royalsin U19 joukkueelle ei menestystä ole omassa sarjassa tullutkaan, niin edustukseen mukaan nostetut nuoret pelimiehet ovat oman tonttinsa miesten Vaahteraliigassa hoitaneet mallikelpoisesti ja tämä tietää hyvää pitkällä tähtäimellä.

QB #8 Isaac Fisherin johdolla Royalsin hyökkäys pystyi entistä paremmin nopeatempoiseen, kontrolloituun pelaamiseen. Tilastoihin merkittiin 119 heittojaardia ja 258 juoksujaardiaPositiivista oli myös RB #34 Justin Williamsin tason nosto. Yksi kentän puhkaisi komeilla leikkauksilla, 186 juoksujaardia yli 8 jaardin keskiarvolla, kaksi juostua TD:tä sekä 45 heittojaardia kolmella kiinniotolla takasi sen, että mies oli Kuninkaallisten ykkösetenijä kaikilla mittareilla. Puolustuksessa LB #4, ranskalainen Steeven Tresfield jatkaa siitä mihin kotimaassaan jäi pääsarjatasolla. Vaikka viralliset tilastot eivät vielä olekaan päivitetty niin on varmaa, että hän on tällä hetkellä Liigan koko kauden taklauksissa ykkössijalla.

Voiton myötä Kuninkaalliset säilyttivät asemansa lakeuksien hallitsijana ja Kirnu pysyi Vaasassa. Nyt, kun Royals ja Crocodiles ovat nyt kohdanneet Vaahteraliigatasolla kuudesti, niin voitot ovat tasan kolme, kolme. Seuraavan kerran Royals on tulessa, lyhyen valmistautumisen jälkeen jo torstaina 31.5., kun se matkaa Kuopioon, sarjanousija Steelersin vieraaksi. Steelers on saanut kasattua todella kovan joukkueen ja jatkaa siis näin ollen, viimevuosina muodostunutta, kovien nousijoiden perinnettä. Steelersin kaatamisen kannalta oleellista on palautuminen kovasta paikalliskamppailusta sekä hyvän vireen ja nousujohteisuuden ylläpitäminen.