20 000 €:n lahjoitus Kuninkaallisille

Vaahteraliigassa pelaava Wasa Royals on saanut 20 000 euron lahjoituksen. Sysäyksenä yksityistahon nimettömänä antamalle lahjoitukselle oli Pohjalaisessa 10.5. julkaistu artikkeli, missä käsiteltiin Vaasan kaupungin, vaasalaisille seuroille, maksamaa markkinointirahaa. Royalsin osalta tuota rahaa leikattiin kolmanneksella siitäkin huolimatta, että nousujohteisen ja kovan työn tuloksena joukkue ylsi ainoana pääsarjajoukkueena edeltävällä kaudella SM-mitaleille ja on vakiinnuttanut paikkansa vaasalaisen kesäurheilun paikallisesti ja kansallisesti tunnettuna joukkueena.

Lahjoituksen tarkoituksena on osoittaa arvostusta sitä menestyksekästä, Vaasaa ja vaasalaista urheilua koskevaa työtä kohtaan, mitä Vaasan kaupunki ja kaupunginhallitus ei ole valmis teoissaan arvostamaan. Wasa Royals on erittäin kiitollinen lahjoituksesta ja seuran edustaja muistaa lämmöllä sitä pitkää keskustelua, mitä lahjoittajatahon kanssa käytiin aiheen tiimoilta. On todella mahtavaa, että on olemassa tahoja, jotka ovat näin merkittävällä lahjoituksella valmiita tukemaan paikallista joukkuetta ja samalla osoittavat arvostuksensa sille määrätietoiselle työlle, mitä Royals on tehnyt viimeisen kuuden vuoden ajan. Kiitos sydäntemme pohjasta.

Royalsin GM Seppo Evwaraye kertoo tunnelmistaan lahjoitusuutisen saatuaan seuraavaa, ”Eihän näin tapahdu kuin elokuvissa. Saatiin kyllä iso mies herkistymään aika tavalla, kun kävi selväksi, että kyseessä ei ole mikään pila. En voi muuta sanoa kuin että Vaasassa asuu ihmisiä, joilla on todella suuri sydän. Keskustelin lahjoituksen antaneen tahon kanssa useamman tunnin ja kävi ilmi, että hän halusi auttaa ja koki asian tärkeäksi. Hän halusi selkeästi näpäyttää kaupunkia asiasta ja toikin tämän esiin useampaan otteeseen keskutelun aikana. Minä ja seuramme tulemme olemaan ikuisesti kiitollisia tästä lahjoituksesta.

Olen ylipäätään erittäin iloinen positiivisesta palautteesta siihen liittyen, että päätimme vaatia kaupungilta oikaisua asiassa ja että se tuotiin kerrankin ihmisten nähtäville. Moni pysäytti kadulla ja kertoi hämmästystään ja pettymystään kaupunkia kohtaan. Ei näin kohdella omia, oli selkeä viesti. Pahoin vain henkilökohtaisesti pelkään, että kaupungin taholta ei löydy selkärankaa tehdä oikaisua asiassa. Seuran osalta toivomme toki, että järki voittaa ja saamme hakemamme summan. Se olisi kriteerien mukaista, reilua ja yksinkertaisesti oikein.  Kyseessä oli kuitenkin 10,000€:n takapakki budjetoituun nähden. Meidän kokoisella seuralla ja varsinkin tähän aikaan vuodesta se on järkyttävän suuri summa. ”